Kosmetikas


Tipas: Kursai
Lygis: Pradedantiesiems
Baigimo pažymėjimas: Išduodamas
Komepensacija: Užimtumo tarnybos
Kalba: Lietuvių
Trukmė: 41 sav. (1620 ak. val.)
Organizatorius: Vilniaus Paslaugų Verslo Profesinio Mokymo Centras

Kaina: Nemokamai

Data

Miestas

Laikas, vieta, komentaras

2024-10-01

Vilniuje

Didlaukio 84, Vilnius

Įgiję šią kvalifikaciją asmenys galės dirbti individualiai arba grožio paslaugas teikiančioje įmonėje. Kosmetikas vykdo veiklą ir teikia grožio paslaugas tik pagal Programos suteiktas kompetencijas, laikydamasis kosmetiko, grožio paslaugų teikimo veiklą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų. Kosmetikas naudojasi kosmetologine įranga, įrankiais ir aparatūra, skirta odos vientisumo nepažeidžiančioms procedūroms atlikti, taip pat kosmetikos, aseptikos ir antiseptikos, dezinfekcijos ir sterilizacijos priemonėmis.
Kosmetiko profesijai reikalingi svarbiausi bendrieji gebėjimai ir asmeninės savybės: kruopštumas, kantrybė, atidumas, darbštumas, kūrybingumas, vaizduotė, gebėjimas įvertinti žmogaus išvaizdą, gebėjimas piešti ir komponuoti, derinti spalvas, gebėjimas prisitaikyti prie užduočių kaitos, gebėjimas bendrauti, emocinė pusiausvyra, fizinė ištvermė bei pagarba klientui.

Mokymų programa:

Veido odos priežiūra - Apibūdinti veido odos sandarą, funkcijas, pakitimus įvairiais amžiaus tarpsniais. Atpažinti tam tikriems susirgimams būdingas odos problemas, darinius. Paaiškinti apie riziką, susijusią su grožio paslaugų teikimu, galimas komplikacijas. Nustatyti veido odos tipą ir problemas. Paaiškinti kosmetikos priemonių sudėtį, poveikį, indikacijas ir kontraindikacijas. Paaiškinti veido odos priežiūros procedūrų technologijas. Sudaryti veido odos priežiūros paslaugų teikimo ir individualų veido odos priežiūros planą. Paruošti darbo vietą neaparatinėms neinvazinėms veido odos priežiūros procedūroms pagal grožio paslaugų sveikatos saugos reikalavimus. Nuvalyti veido odą. Atlikti veido odos vientisumo nepažeidžiančias procedūras. Dėti (tepti) kaukes, kremus ir kitus kosmetikos gaminius ant veido odos. Konsultuoti grožio paslaugos vartotoją dėl veido odos priežiūros po atliktos procedūros.

Kūno odos priežiūra - Išmanyti žmogaus kūno dalių ir sistemų anatomiją, fiziologiją, patologiją. Apibūdinti kūno odos sandarą, funkcijas, pakitimus įvairiais amžiaus tarpsniais. Atpažinti tam tikriems susirgimams būdingas kūno odos problemas, darinius. Paaiškinti kosmetikos priemonių sudėtį, poveikį, indikacijas ir kontraindikacijas. Paaiškinti kūno odos priežiūros procedūrų technologijas, indikacijas ir kontraindikacijas. Sudaryti kūno odos priežiūros paslaugų teikimo ir individualų kūno odos priežiūros planą. Paruošti darbo vietą neaparatinėms neinvazinėms kūno odos priežiūros procedūroms pagal grožio paslaugų sveikatos saugos reikalavimus. Atlikti kūno odos priežiūros procedūras. Konsultuoti grožio paslaugos vartotoją dėl kūno odos priežiūros po atliktos procedūros.

Aparatinių neinvazinių veido ir kūno odos priežiūros procedūrų atlikimas - Apibūdinti veido ir kūno odos sandarą, tipus, funkcijas, pakitimus įvairiais amžiaus tarpsniais. Paaiškinti veido ir kūno kosmetikos priemonių, naudojamų aparatinėms procedūroms, sudėtį, poveikį, indikacijas, kontraindikacijas. Paaiškinti aparatinių neinvazinių veido ir kūno odos priežiūros procedūrų atlikimo technikas ir poveikį, indikacijas ir kontraindikacijas. Sudaryti individualų aparatinių neinvazinių veido ir kūno odos priežiūros procedūrų atlikimo planą. Paruošti darbo vietą aparatinėms neinvazinėms kūno odos priežiūros procedūroms pagal grožio paslaugų sveikatos saugos reikalavimus. Atlikti aparatines neinvazines veido ir kūno odos priežiūros procedūras. Konsultuoti grožio paslaugos vartotoją dėl odos priežiūros po atliktos procedūros.

Makiažo atlikimas - Apibūdinti veido odos sandarą, tipus, funkcijas ir problemas, pakitimus įvairiais amžiaus tarpsniais. Atpažinti tam tikriems susirgimams būdingas odos problemas, darinius. Išmanyti žmogaus veido anatomiją ir formas. Paaiškinti makiažui naudojamų kosmetikos priemonių sudėtį, indikacijas, kontraindikacijas. Parinkti dekoratyvinės kosmetikos priemones, makiažo atlikimo techniką ir technologiją pagal nustatytą veido odos tipą ir problemas. Paruošti darbo vietą makiažui atlikti pagal grožio paslaugų sveikatos saugos reikalavimus. Atlikti skirtingų rūšių makiažą pagal paslaugos vartotojo poreikius, naudojant įvairias technikas ir dekoratyvinės kosmetikos priemones. Formuoti antakius. Dažyti antakius ir blakstienas.

Rankų ir kojų priežiūra - Apibūdinti rankų ir kojų odos ir nagų sandarą, funkcijas ir pakitimus įvairiais amžiaus tarpsniais. Atpažinti rankų ir kojų odos ir nagų ligas ir pakitimus. Paaiškinti rankų ir kojų odos ir nagų kosmetikos priemonių sudėtį, poveikį, indikacijas ir kontraindikacijas. Paaiškinti rankų ir kojų odos ir nagų priežiūros procedūrų technologijas. Paruošti darbo vietą neinvazinėms rankų ir kojų odos priežiūros procedūroms pagal grožio paslaugų sveikatos saugos reikalavimus. Atlikti rankų ir kojų sveikos odos priežiūros procedūras. Konsultuoti grožio paslaugos vartotoją dėl rankų ir kojų odos priežiūros po atliktos procedūros. Išmanyti manikiūro rūšis ir atlikimo technikas. Paruošti darbo vietą ir priemones manikiūrui atlikti pagal grožio paslaugų sveikatos saugos reikalavimus. Atlikti sveikų nagų manikiūrą įvairiomis technikomis. Lakuoti nagus. Išmanyti pedikiūro rūšis ir atlikimo technikas. Paruošti darbo vietą ir priemones pedikiūrui atlikti pagal grožio paslaugų sveikatos saugos reikalavimus. Atlikti sveikų nagų pedikiūrą įvairiomis technikomis.

Depiliacija - Apibūdinti veido ir kūno odos sandarą, tipus ir pakitimus įvairiais amžiaus tarpsniais. Paaiškinti plauko struktūrą ir funkcijas. Paaiškinti kosmetikos priemonių, skirtų nepageidaujamiems plaukams šalinti, sudėtį, poveikį, indikacijas ir kontraindikacijas. Paaiškinti nepageidaujamų plaukų šalinimo procedūrų technologijas. Paruošti darbo vietą ir priemones nepageidaujamiems plaukams šalinti pagal grožio paslaugų sveikatos saugos reikalavimus. Atlikti įvairių kūno vietų depiliacijos procedūras. Konsultuoti grožio paslaugos vartotoją dėl veido ir kūno odos priežiūros po atliktos procedūros.

Kūno tapyba -Paaiškinti kūno tapybos priemonių sudėtį, poveikį, indikacijas ir kontraindikacijas. Paaiškinti kūno tapybos technikas ir technologiją. Parinkti priemones tapyti kūną pagal kūno tapybos technikas. Paruošti darbo vietą ir priemones kūno tapybai pagal grožio paslaugų sveikatos saugos reikalavimus. Tapyti kūną skirtingomis technikomis.

Įvadas į darbo rinką - Įsivertinti ir realioje darbo vietoje demonstruoti įgytas kompetencijas. Susipažinti su būsimo darbo specifika ir adaptuotis realioje darbo vietoje. Įsivertinti asmenines integracijos į darbo rinką galimybes.

Atsiliepimai:
Kolkas nėra jokių atsiliepimų apie šį kursą.
Parašykite atsiliepimą:





    Mokymų ir kursų temos