Ikimokyklinio ugdymo pedagogo padėjėjas

Pradžia » Kursai » Profesiniai kursai » Mokymai pedagogams » Ikimokyklinio ugdymo pedagogo padėjėjas

Tipas: Vidiniai mokymai
Lygis: Pradedantiesiems
Baigimo pažymėjimas: Išduodamas
Komepensacija: Užimtumo tarnybos
Kalba: Lietuvių
Trukmė: 25 sav. (990 ak. val.)
Organizatorius: Vilniaus Paslaugų Verslo Profesinio Mokymo Centras

Kaina: Nemokamai

Data

Miestas

Laikas, vieta, komentaras

2024-10-01

Vilniuje

Didlaukio 84, Vilnius

Ikimokyklinio ugdymo pedagogo padėjėjo modulinė profesinio mokymo programa skirta parengti kvalifikuotam ikimokyklinio ugdymo pedagogo padėjėjui, kuris gebėtų savarankiškai prižiūrėti vaikus ikimokyklinio ugdymo įstaigos patalpose ir lauke, padėti ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo pedagogui vykdyti ugdomąją veiklą.

Mokymų programa:

Įvadas į profesiją - Išmanyti ikimokyklinio ugdymo pedagogo padėjėjo profesiją ir jos teikiamas galimybes darbo rinkoje. Suprasti ikimokyklinio ugdymo pedagogo padėjėjo profesinę veiklą, veiklos procesus, funkcijas ir uždavinius. Demonstruoti jau turimus, neformaliuoju ir (arba) savaiminiu būdu įgytus ikimokyklinio ugdymo pedagogo padėjėjo kvalifikacijai būdingus gebėjimus

Saugus elgesys ekstremaliose situacijose - Išmanyti ekstremalių situacijų tipus, galimus pavojus.
Išmanyti saugaus elgesio ekstremaliose situacijose reikalavimus ir instrukcijas, garsinius civilinės saugos signalus.

Sąmoningas fizinio aktyvumo reguliavimas - Išmanyti fizinio aktyvumo formas. Demonstruoti asmeninį fizinį aktyvumą. Taikyti fizinio aktyvumo formas, atsižvelgiant į darbo specifiką.

Darbuotojų sauga ir sveikata - Išmanyti darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimus, keliamus darbo vietai.

Vaikų priežiūra ikimokyklinio ugdymo įstaigos patalpose ir lauke - Apibūdinti reikalavimus, taikomus vaikų higienos priemonėms. Parinkti vaikams higienos priemones. Padėti vaikams atlikti su asmens higiena susijusius veiksmus. Apibūdinti vaikų maitinimo normas ir grafikus. Serviruoti stalą vaikams. Atnešti ir patiekti maistą vaikams. Tvarkyti vaikų maitinimui naudojamus indus, laikantis higienos taisyklių ir normų.
Apibūdinti higienos reikalavimus vaiko aprangai ir avalynei. Padėti vaikams pasirinkti aprangą ir avalynę pagal veiklą. Padėti vaikams apsirengti ir nusirengti drabužius, apsiauti ir nusiauti avalynę. Padėti vaikams susidėti drabužius, avalynę ir kitus asmeninius daiktus. Apibūdinti vaiko saugios ir sveikos aplinkos reikalavimus, traumų ir nelaimingų atsitikimų prevencijos priemones. Apibūdinti patyčių, smurto tarp vaikų prevencijos priemones. Padėti palaikyti tvarką lauko aikštelėje ir grupės patalpose. Lydėti vaikus ir užtikrinti jų saugumą įstaigos patalpose jiems judant, lipant laiptais. Padėti prižiūrėti vaikus lauko aikštelėje ir išvykų metu. Prižiūrėti vaikus, nesant grupėje ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo pedagogui. Apibūdinti bendravimo su vaikų tėvais (įtėviais, globėjais, rūpintojais) ir kitais specialistais etiką. Padėti ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo pedagogui bendradarbiaujant su vaikų tėvais (įtėviais, globėjais, rūpintojais) ir kitais specialistais. Padėti ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo pedagogui kurti šeimos ir ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo įstaigos partnerystę.

Pagalba ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo pedagogui vykdant ugdomąją veiklą - Apibūdinti ugdomąsias veiklas ir žaidimus, atitinkančius vaiko amžių. Apibūdinti ugdymo tikslus ir metodus. Padėti ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo pedagogui įrengti bei pertvarkyti ugdymosi aplinką. Padėti ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo pedagogui ruošti ugdymo priemones, medžiagą. Padėti ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo pedagogui prižiūrėti vaikus per užsiėmimus, žaidimus ir pasivaikščiojimus, ekskursijose bei išvykose. Komunikuoti su vaiku ar jų grupėmis padedant ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo pedagogui ugdomųjų veiklų ir žaidimų metu. Apibūdinti vaiko amžių atitinkančius bazinius įgūdžius. Padėti ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo pedagogui per veiklas ugdyti bazinius asmens savitvarkos ir higienos bei saugumo įgūdžius juos demonstruojant ir aiškinant. Padėti ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo pedagogui ugdyti vaiko pasitikėjimą savimi, pozityvaus bendravimo įgūdžius.

Pagalba ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo pedagogui organizuojant vaikų renginius ir šventes - Apibūdinti lietuvių liaudies švenčių, apeigų reikšmę bei šeimos šventes ir tradicijas.
Naudoti saugias priemones šventinei aplinkai sukurti. Padėti ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo pedagogui į šventinės aplinkos kūrimą įtraukti vaikus. Apibūdinti renginių organizavimo ypatumus. Padėti ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo pedagogui kurti šventės scenarijų, numatyti jos eigą. Padėti ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo pedagogui įgyvendinti šventės scenarijų.

Pagalba ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo pedagogui vykdant vaikų, turinčių mokymosi sunkumų, ugdomąją veiklą - Apibūdinti kitoje kultūrinėje, kalbinėje aplinkoje augančių vaikų specialiuosius ugdymosi poreikius. Padėti ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo pedagogui paruošti ugdymo priemones, padedančias integruoti kitoje kultūrinėje ar kalbinėje aplinkoje augančius vaikus. Padėti ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo pedagogui komunikuoti su kitoje kultūrinėje, kalbinėje aplinkoje augančiais vaikais ugdomųjų veiklų ir žaidimų metu. Apibūdinti vaikų, augančių nepalankioje socialinėje, ekonominėje aplinkoje, specialiuosius ugdymosi poreikius. Padėti ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo pedagogui įrengti ir pritaikyti ugdymosi aplinką vaikams, augantiems nepalankioje socialinėje, ekonominėje aplinkoje. Padėti ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo pedagogui mokyti vaikus, augančius nepalankioje socialinėje, ekonominėje aplinkoje, valdyti emocijas ir formuoti šių vaikų konstruktyvaus elgesio įgūdžius.

Įvadas į darbo rinką - Įsivertinti ir realioje darbo vietoje demonstruoti įgytas kompetencijas. Susipažinti su būsimo darbo specifika ir adaptuotis realioje darbo vietoje. Įsivertinti asmenines integracijos į darbo rinką galimybes.

Atsiliepimai:
Kolkas nėra jokių atsiliepimų apie šį kursą.
Parašykite atsiliepimą:





    Mokymų ir kursų temos