Tinklapio turinio valdymo sistema WordPress

Pradžia » Kursai » IT kursai » Tinklalapių kūrimo kursai » Tinklapio turinio valdymo sistema WordPress

Tipas: Kursai
Lygis: Tinka pradedantiesiems ir norintiems įgyti žiniatinklio kūrimo įgūdžių
Baigimo pažymėjimas: Nėra
Komepensacija: Kursuok.lt (LR Švietimo Ministerija)
Trukmė: 54 ak. val.
Organizatorius: techin.lt

Kaina: Nemokamai

Data

Miestas

Laikas, vieta, komentaras

Derinama individualiai

Vilniuje

Informacija ruošiama

Programa apima sistemos diegimą, turinio kūrimą ir redagavimą, svetainės išvaizdos koregavimą, priedų diegimą. Baigę mokymo programą asmenys galės efektyviai naudoti WordPress tiek asmeniniuose, tiek verslo ir kituose projektuose, kur ieškoma būdų, kaip pristatyti prekes ar paslaugas klientams.

Įgyjamos ir tobulinamos kompetencijos:

Bendrosios kompetencijos – Skaitmeninė kompetencija

Profesinės kompetencijos – Kurti tinklapį turinio valdymo sistemos Wordpress pagalba

Mokymų programa:

Darbas su dizaino šablonu | Dizaino šablonų peržiūra ir pritaikymas. Dizaino šablono sudedamosios dalys, jų redagavimas: antraštė, fonas, šriftai, spalvos ir kitos išvaizdos nuostatos.

WordPress instaliavimas | Sistemos reikalavimai Wordpress. Atsisiuntimas, instaliavimo procesas. Administratoriaus ir vartotojo aplinkos. Prisijungimas prie administracinės sistemos dalies.

Media tvarkyklė | Paveikslėlių, garso ir video failų įkėlimas ir tvarkymas. Dokumentų įkėlimas.

Wordpress puslapiai, meniu ir nuorodų formavimas | Įvairios informacijos talpinimas puslapiuose. Wordpress meniu sudarymas iš įrašų ir puslapių. Meniu struktūra. Nuorodos.

Tinklapio veikimo principas. Programavimo kalbos tinklapiams kurti. HTML ir CSS pagrindai | Kliento-serverio principas, užklausos. HTML, CSS, PHP ir kitos tinklapių programavimui skirtos kalbos. Tinklapių žymėjimas HTML kalba. Tinklapių stiliai CSS.

Turinio valdymo sistema, paskirtis, galimybės, privalumai ir trūkumai | Turinio valdymo sistemos, jų įvairovė, paskirtis, galimybės, veikimo ir valdymo principai.

Lokalaus serverio kūrimas | Xampp atsisiuntimas ir diegimas. Failų struktūra. Duomenų bazės kūrimas ir konfigūravimas. Tinklapių talpinimas. FTP tarnyba.

Tinklapio vartotojai | Vartotojų rolės, vartotojų sukūrimas, profilio redagavimas, vartotojų šalinimas, slaptažodžio atstatymas.

Wordpress administratoriaus panelė ir nuostatos | Panelės meniu. Pagrindinės tinklapio nuostatos, rašymo, skaitymo, medijos, privatumo nuostatos. Tinklapio kalbos vertimas.

Wordpress priedai (Plugins) | Priedų įvairovė, paieška, diegimas, atnaujinimas, koregavimas, šalinimas.

Wordpress įrašai (Posts), žymės (Tags) | Įrašų kūrimas, redagavimas ir šalinimas. Turinio saugojimas ir publikavimas. Turinio skirstymas į kategorijas. Bloko ir klasikinis redaktorius. Įvairios informacijos talpinimas įrašuose.

Nedidelės elektroninės parduotuvės kūrimas Wordpress pagalba | Wordpress priedai, skirti elektroninei prekybai, instaliavimas, parduotuvės konfigūravimas, produktų įkėlimas, mokėjimų integravimas.

Wordpress turinio kategorijos | Turinio grupavimo nauda. Kategorijų kūrimas, redagavimas ir šalinimas. Kurti ir šalinti kategorijas, grupuoti tinklapio informaciją.

Atsiliepimai:
Kolkas nėra jokių atsiliepimų apie šį kursą.
Parašykite atsiliepimą:





    Mokymų ir kursų temos