Virėjo modulinė profesinio mokymo programa (T20101302)

Pradžia » Kursai » Profesiniai kursai » Kulinarija » Virėjo modulinė profesinio mokymo programa (T20101302)

Tipas: Kursai
Lygis: Kvalifikacijos pavadinimas – virėjas Kvalifikacijos lygis pagal Lietuvos kvalifikacijų sandarą (LTKS) – II
Baigimo pažymėjimas: Išduodamas
Komepensacija: Užimtumo tarnybos
Kalba: Lietuvių
Trukmė: 113 d. (900 ak. val.)
Organizatorius: Kauno Technologijų Mokymo Centras

Kaina: 3488€

Data

Miestas

Laikas, vieta, komentaras

2024-10-07

Kaune

8.00 Žeimenos g. 165, Kaunas

2024-10-14

Kaune

8.00 Žeimenos g. 165, Kaunas

2024-10-21

Kaune

8.00 Žeimenos g. 165, Kaunas

2024-10-28

Kaune

8.00 Žeimenos g. 165, Kaunas

Programos paskirtis. Virėjo modulinė profesinio mokymo programa yra skirta kvalifikuotam virėjui parengti, kuris gebėtų, prižiūrint aukštesnės kvalifikacijos darbuotojui, parinkti maisto produktus ir žaliavas, atlikti jų pirminį apdorojimą, gaminti nesudėtingos technologijos pusgaminius ir patiekalus.

Būsimo darbo specifika. Asmuo, įgijęs virėjo kvalifikaciją, galės dirbti įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.
Dirbama patalpoje prie aukštos temperatūros įrenginių, su elektros prietaisais, įvairiais mechaniniais, šiluminiais ir automatiniais virtuvės prietaisais bei įrenginiais, maisto gaminimo įrankiais ir inventoriumi. Naudojamos technologijos kortelės, valymo priemonės. Galimas darbas pamainomis.
Dirbant privalu dėvėti specialiuosius darbo drabužius, prisisegti skiriamąjį ženklą. Darbuotojui privalu atlikti sveikatos profilaktinį patikrinimą ir turėti asmens medicininę knygelę arba privalomojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą.
Virėjas savo veikloje vadovaujasi darbuotojų saugos ir sveikatos, ergonomikos, darbo higienos, priešgaisrinės saugos ir aplinkosaugos, sveikos mitybos reikalavimais.

Mokymų programa:

210131318 Maisto produktų ir žaliavų parinkimas, pirminis jų apdorojimas. Paruošti ir tvarkyti darbo vietą. Nusakyti bendrais bruožais virėjo darbo vietai, asmens higienai, darbo drabužiams ir laikysenai keliamus reikalavimus, taisykles. Tvarkyti skirtingas maitinimo įmonės darbo vietas ir atliekas pagal darbuotojų saugos ir sveikatos bei geros higienos praktikos taisykles. Pildyti geros higienos praktikos taisyklių dokumentus pagal gamybos vadovo nurodymus. Parinkti ir paruošti maisto produktus ir žaliavas. Nusakyti bendrais bruožais maisto produktų ir žaliavų savybes, maistinė vertę. Apibrėžti maisto produktų ir žaliavų kokybės reikalavimus, laikymo sąlygas ir realizavimo terminus. Naudotis receptūromis ir technologijos kortelėmis. Saugiai apdoroti maisto produktus ir žaliavas. Atlikti žaliavų paruošimo technologines operacijas. Išvardyti geros higienos praktikos taisykles, skirtas maisto produktų ir žaliavų saugiam darbui apdorojimo įrenginiais ir įrankiais. Naudotis kalkuliacinėmis ir technologijos kortelėmis, atliekant maisto produktų ir žaliavų apdorojimo technologines operacijas. Saugiai ruošti žaliavas, atliekant žaliavų paruošimo technologines operacijas.
2101302 Nesudėtingos technologijos pusgaminių gaminimas. Pasiruošti gaminti nesudėtingus pusgaminius. Išvardyti nesudėtingos technologijos pusgaminių rūšis. Ruošti maisto produktus ir žaliavas nesudėtingos technologijos pusgaminiams gaminti, naudojantis nesudėtingos technologijos pusgaminių gamybos technologijos kortelėmis. Ruošti darbo vietą, įrenginius ir įrankius pagal geros higienos praktikos taisykles. Gaminti nesudėtingos technologijos pusgaminius. Išvardyti nesudėtingos technologijos pusgaminių klasifikaciją ir asortimentą. Saugiai dirbti nesudėtingos technologijos pusgaminių gaminimo įrenginiais ir įrankiais, laikantis geros higienos praktikos taisyklių. Ruošti nesudėtingos technologijos daržovių pusgaminius pagal technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Ruošti nesudėtingos technologijos žuvies pusgaminius pagal technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Ruošti nesudėtingos technologijos mėsos, paukštienos, subproduktų pusgaminius pagal technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Ruošti nesudėtingos technologijos miltinius ir varškės pusgaminius pagal technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo.
2101303 Nesudėtingos technologijos patiekalų gaminimas. Gaminti nesudėtingos technologijos šaltuosius patiekalus. Nusakyti bendrais bruožais nesudėtingos technologijos šaltų patiekalų klasifikaciją ir asortimentą. Ruošti maisto produktus, žaliavas ir gaminimo įrenginius bei įrankius nesudėtingos technologijos šaltų patiekalų gamybai. Gaminti nesudėtingos technologijos šaltuosius mėsos patiekalus pagal technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Gaminti nesudėtingos technologijos šaltuosius daržovių patiekalus pagal technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Gaminti nesudėtingos technologijos šaltuosius žuvies patiekalus pagal technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Gaminti nesudėtingos technologijos šaltuosius varškės ir kiaušinių patiekalus pagal technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Gaminti nesudėtingos technologijos šaltuosius saldžiuosius patiekalus pagal technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Gaminti įvairias salotas. Nusakyti bendrais bruožais salotų rūšis ir asortimentą pagal technologijos korteles. Saugiai dirbti salotų, mišrainių gaminimo įrenginiais ir įrankiais, laikantis geros higienos praktikos taisyklių. Gaminti įvairaus asortimento salotas pagal technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Gaminti įvairaus asortimento mišraines pagal technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Gaminti daržovių ir kitus nesudėtingus garnyrus. Nusakyti bendrais bruožais daržovių ir kitų nesudėtingus garnyrų rūšis, jų asortimentą. Saugiai dirbti nesudėtingos technologijos garnyrų gaminimo įrenginiais ir įrankiais, laikantis geros higienos praktikos taisyklių. Gaminti nesudėtingos technologijos iš daržovių garnyrus pagal technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Gaminti nesudėtingos technologijos kruopų ir grūdinių kultūrų garnyrus pagal technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Patiekti nesudėtingos technologijos daržovių ir kitus garnyrus juos apipavidalinus. Gaminti nesudėtingos technologijos karštuosius patiekalus. Nusakyti bendrais bruožais karštųjų patiekalų rūšis ir asortimentą pagal technologijos korteles. Saugiai dirbti nesudėtingos technologijos karštųjų patiekalų gaminimo įrenginiais ir įrankiais, laikantis geros higienos praktikos taisyklių. Gaminti nesudėtingos technologijos karštuosius daržovių patiekalus pagal technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Gaminti nesudėtingos technologijos karštuosius mėsos patiekalus pagal technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Gaminti nesudėtingos technologijos karštuosius žuvies patiekalus pagal technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Gaminti nesudėtingos technologijos karštuosius kruopų patiekalus pagal technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Gaminti nesudėtingos technologijos karštuosius varškės ir kiaušinių patiekalus pagal technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Gaminti nesudėtingos technologijos miltinius patiekalus pagal technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Gaminti nesudėtingos technologijos sriubas pagal technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Gaminti nesudėtingos technologijos karštus padažus pagal technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Patiekti nesudėtingos technologijos karštuosius patiekalus juos apipavidalinus.
2101304 Nesudėtingos technologijos tautinio paveldo patiekalų gaminimas. Parinkti ir paruošti maisto produktus ir žaliavas tautinio paveldo patiekalų gamybai. Nusakyti bendrais bruožais maisto produktus ir žaliavas, jų savybes, maistinę vertę. Apibrėžti maisto produktų ir žaliavų kokybės reikalavimus, laikymo sąlygas ir realizavimo terminus. Parinkti maisto produktus ir žaliavas nesudėtingos technologijos tautinio paveldo patiekalų gamybai, apskaičiuojant reikiamą maisto produktų ir žaliavų kiekį. Ruošti maisto produktus ir žaliavas nesudėtingos technologijos tautinio paveldo patiekalų gamybai, naudojantis nesudėtingos technologijos pusgaminių gamybos technologijos kortelėmis. Gaminti nesudėtingos technologijos tautinio paveldo patiekalus. Nusakyti bendrais bruožais tautinio paveldo patiekalų rūšis, jų asortimentą pagal regionus. Apibrėžti maisto produktų ir žaliavų apdorojimo nesudėtingos technologijos tautinio paveldo patiekalų gaminimo įrenginiais ir įrankiais geros higienos praktikos taisykles. Gaminti nesudėtingos technologijos tautinio paveldo daržovių patiekalus, naudojant technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Gaminti nesudėtingos technologijos tautinio paveldo mėsos patiekalus, naudojant technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Gaminti nesudėtingos technologijos tautinio paveldo žuvies patiekalus, naudojant technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Gaminti nesudėtingos technologijos tautinio paveldo varškės ir kiaušinių patiekalus, naudojant technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Gaminti nesudėtingos technologijos tautinio paveldo miltinius patiekalus, naudojant technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Gaminti nesudėtingos technologijos tautinio paveldo saldžiuosius patiekalus, naudojant technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo.
Gaminti nesudėtingos technologijos tautinio paveldo sriubas, naudojant technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Patiekti nesudėtingos technologijos tautinio paveldo patiekalus, juos apipavidalinant.
210131322 Nesudėtingos technologijos barbekiu ir grilio patiekalų gaminimas. Parinkti ir paruošti maisto produktus ir žaliavas nesudėtingos technologijos barbekiu ir grilio patiekalų gamybai. Nusakyti bendrais bruožais maisto produktus ir žaliavas, jų savybes, maistinę vertę. Apibrėžti maisto produktų ir žaliavų kokybės reikalavimus, laikymo sąlygas ir realizavimo terminus. Parinkti maisto produktus ir žaliavas nesudėtingos technologijos barbekiu ir grilio patiekalų gamybai, apskaičiuojant reikiamą maisto produktų ir žaliavų kiekį. Ruošti maisto produktus ir žaliavas nesudėtingos technologijos barbekiu ir grilio patiekalų gamybai, naudojantis nesudėtingos technologijos pusgaminių gamybos technologijos kortelėmis. Gaminti ir patiekti nesudėtingos technologijos barbekiu ir grilio patiekalus. Nusakyti bendrais bruožais barbekiu ir grilio patiekalų rūšis, jų asortimentą. Saugiai dirbti maisto produktų ir žaliavų apdorojimo, nesudėtingos technologijos barbekiu ir grilio patiekalų gaminimo įrenginiais ir įrankiais, laikantis geros higienos praktikos taisyklių.
Gaminti nesudėtingos technologijos barbekiu patiekalus, naudojant technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Gaminti nesudėtingos technologijos grilio patiekalus, naudojant technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Gaminti nesudėtingos technologijos barbekiu ir grilio garnyrus, naudojant technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Patiekti nesudėtingos technologijos barbekiu ir grilio patiekalus juos apipavidalinant.
2101306 Picų gaminimas. Parinkti ir apdoroti maisto produktus ir žaliavas, skirtus picoms kepti. Nusakyti bendrais bruožais maisto produktus ir žaliavas, jų savybes, maistinę vertę. Apibrėžti maisto produktų ir žaliavų kokybės reikalavimus, laikymo sąlygas ir realizavimo terminus. Parinkti maisto produktus ir žaliavas nesudėtingos technologijos picų gamybai, apskaičiuojant reikiamą maisto produktų ir žaliavų kiekį. Ruošti maisto produktus ir žaliavas nesudėtingos technologijos picų gamybai. Kepti picas. Nusakyti bendrais bruožais picų rūšis, jų asortimentą. Saugiai dirbti maisto produktų ir žaliavų apdorojimo picų gamybos gaminimo įrenginiais ir įrankiais, laikantis geros higienos praktikos taisyklių. Kepti picas, naudojant technologijos kortelę ir laikantis gamybos proceso nuoseklumo. Patiekti picas, jas apipavidalinant.
2101307 Blynų, lietinių, blynelių ir sklindžių gaminimas. Parinkti ir apdoroti maisto produktus ir žaliavas, skirtus blynams, lietiniams, blyneliams ir sklindžiams gaminti. Nusakyti bendrais bruožais maisto produktus ir žaliavas, jų savybes, maistinę vertę. Apibrėžti maisto produktų ir žaliavų kokybės reikalavimus, laikymo sąlygas ir realizavimo terminus. Parinkti maisto produktus ir žaliavas blynų, blynelių, lietinių, sklindžių gamybai.
Apskaičiuoti reikiamą maisto produktų ir žaliavų kiekį blynų, blynelių, lietinių, sklindžių gamybai. Ruošti maisto produktus ir žaliavas blynų, blynelių, lietinių, sklindžių gamybai. Gaminti blynus, lietinius, blynelius ir sklindžius. Nusakyti bendrais bruožais tešlų ir įdarų rūšis, jų asortimentą. Saugiai dirbti maisto produktų ir žaliavų apdorojimo blynų, lietinių, blynelių, sklindžių gamybos gaminimo įrenginiais ir įrankiais, laikantis geros higienos praktikos taisyklių. Kepti blynus, lietinius, blynelius ir sklindžius, naudojanti technologijos kortelėmis. Patiekti blynus, lietinius, blynelius ir sklindžius juos apipavidalinant.
2101308 Nesudėtingos technologijos sušių gaminimas. Parinkti ir apdoroti maisto produktus ir žaliavas nesudėtingos technologijos sušiams gaminti. Nusakyti bendrais bruožais maisto produktus ir žaliavas, jų savybes, maistinę vertę. Apibrėžti maisto produktų ir žaliavų kokybės reikalavimus, laikymo sąlygas ir realizavimo terminus. Parinkti maisto produktus ir žaliavas nesudėtingos technologijos sušių gamybai, Apskaičiuojant reikiamą maisto produktų ir žaliavų kiekį. Ruošti maisto produktus ir žaliavas nesudėtingos technologijos sušių gamybai. Gaminti nesudėtingos technologijos sušius. Nusakyti bendrais bruožais sušių rūšis ir asortimentą. Saugiai dirbti maisto produktų ir žaliavų apdorojimo nesudėtingos technologijos sušių gamybos gaminimo įrenginiais ir įrankiais, laikantis geros higienos praktikos taisyklių. Gaminti nesudėtingos technologijos sušius, naudojantis technologijos kortelėmis. Patiekti nesudėtingos technologijos sušius juos apipavidalinant.
2000002 Įvadas į darbo rinką. Formuoti darbinius įgūdžius realioje darbo vietoje. Susipažinti su būsimo darbo specifika ir darbo vieta. Įvardyti asmenines integracijos į darbo rinką galimybes. Demonstruoti realioje darbo vietoje įgytas kompetencijas.

Atsiliepimai:
Kolkas nėra jokių atsiliepimų apie šį kursą.
Parašykite atsiliepimą:





    Mokymų ir kursų temos