fbpx

Teršalai maiste ir jų rizikos vertinimas. Nustatymo metodai, tyrimų rezultatų vertinimas

Pradžia » Kursai » Pramonė ir gamyba » Maisto pramonė » Teršalai maiste ir jų rizikos vertinimas. Nustatymo metodai, tyrimų rezultatų vertinimas

Tipas: Seminarai, konferencijos
Baigimo pažymėjimas: Išduodamas
Užimtumo tarnyba: Nefinansuoja
Kalba: Lietuvių
Trukmė: 6 ak. val.
Organizatorius: UAB VR Trading

Kaina: 149€

Data

Miestas

Laikas, vieta, komentaras

2024-02-22

Vilniuje

10 val. seminaro pradžia, viešbutyje Panorama, adresu: Sodų g. 14, Vilnius

Seminaru siekiama suteikti visapusiškų teorinių bei praktinių žinių apie cheminius rizikos veiksnius maisto tvarkymo procesuose, gyvūninių ir augalinių maisto produktų ir jų žaliavų teršalų teisinį reglamentavimą, teršalų įtaką maisto produktų saugai ir kokybei, praktiškai išanalizuoti laboratorinių tyrimų protokolų pavyzdžius, suprasti ir mokėti atlikti tyrimų rezultatų interpretavimą ir vertinimą. Seminaro metu dalyviai įgytas žinias galės pritaikyti darbinėje praktikoje siekiant užtikrinti saugių ir kokybiškų maisto produktų tiekimą į rinką.

Mokymų programa:

Dienotvarkė:
9:30 – 10:00 Registracija
10:00 – 11:00 Teršalai maiste – kas tai, iš kur, kaip, rizika. Pagrindiniai teršalų teisės aktų reikalavimai gyvūniniams ir augaliniams maisto produktams, reglamentavimas ir jų kontrolė. Genotoksiniai kancerogenai. Teršalų rizikos valdymo iššūkiai.
11:00 – 11:15 Pertrauka
11:15 – 12:00 Naujų teršalų valdymas (perfluoralkilintos medžiagos mėsoje, subproduktuose, grūduose, riešutuose, sėklose ir pan.). Kitų teršalų (dioksinų ir dioksinų tipo PCB, delta-9-tetrahidrokanabinolio, cianido rūgšties, gyvsidabrio, ochratoksino A koncentracijos) valdymas kanapių gaminiuose, kepyklų gaminiuose, kavoje, prieskoniuose, įvairiuose sėklose ir kituose produktuose.
Europos Komisijos ir Lietuvos RASFF pranešimų analizė.
12:00 – 13:00 val. Pietų pertrauka
13:00 – 15:00 Maisto produktų laboratorinių tyrimų rezultatų vertinimas. Laboratorinių tyrimo rezultatų vertinimas sudėtiniuose ir perdirbtuose maisto produktuose.
Cheminių medžiagų rizikos vartotojų sveikatai vertinimas. Poveikio vartotojų sveikatai vertinimas.
Praktinė užduotis
Diskusija. Klausimai-atsakymai

Atsiliepimai:
Kolkas nėra jokių atsiliepimų apie šį kursą.
Parašykite atsiliepimą:





    Mokymų ir kursų temos