Staliaus modulinė profesinio mokymo programa (T43072202)

Pradžia » Kursai » Profesiniai kursai » Statybų sektorius » Staliaus modulinė profesinio mokymo programa (T43072202)

Tipas: Kursai
Lygis: Kvalifikacijos pavadinimas – stalius Kvalifikacijos lygis pagal Lietuvos kvalifikacijų sandarą (LTKS) – IV Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kvalifikacijai įgyti: T43072202 – vidurinis išsilavinimas
Baigimo pažymėjimas: Išduodamas
Komepensacija: Užimtumo tarnybos
Kalba: Lietuvių
Trukmė: 113 d. (900 ak. val.)
Organizatorius: Kauno Technologijų Mokymo Centras

Kaina: 3534€

Data

Miestas

Laikas, vieta, komentaras

2024-10-14

Kaune

8.00 Taikos pr. 129, Kaunas

2024-10-21

Kaune

8.00 Taikos pr. 129, Kaunas

2024-10-28

Kaune

8.00 Taikos pr. 129, Kaunas

Programos paskirtis. Staliaus modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam staliui parengti, kuris gebėtų savarankiškai vykdyti bendrąsias veiklas medienos apdirbimo įmonėje, apdirbti medieną rankiniais, rankiniais elektriniais ir pneumatiniais staliaus įrankiais, pozicinėmis (vieno technologinio veiksmo) staklėmis ir įrenginiais, dirbti kompiuterinio skaitmeninio valdymo (CNC) medienos apdirbimo centrais.

Būsimo darbo specifika. Asmuo, įgijęs staliaus kvalifikaciją, galės dirbti medienos apdirbimo įmonėse arba steigti smulkųjį verslą.
Dirbama patalpose su rankiniais, rankiniais elektriniais staliaus įrankiais, medienos apdirbimo įrenginiais ir staklėmis, kompiuterinio skaitmeninio valdymo (CNC) medienos apdirbimo centrais, dažnai greta veikiančių didelių medžio apdirbimo staklių ir mechanizmų. Dirbant privalu dėvėti darbo drabužius ir visas reikalaujamas asmenines apsaugos priemones.
Stalius savo veikloje vadovaujasi darbuotojų saugos ir sveikatos, ergonomikos, darbo higienos, priešgaisrinės saugos, aplinkosaugos reikalavimais, staliaus darbus reglamentuojančiais dokumentais, tvariosios statybos principais.
Stalius dirba kartu su grupe arba individualiai. Jam būtinos šios asmeninės savybės: kruopštumas, dėmesio koncentracija, kūno koordinacija, fizinė ištvermė, gebėjimas dirbti komandoje. Stalius dirba savarankiškai, pagal brėžinius vykdo jam pavestas sudėtingas užduotis, prižiūri žemesnės kvalifikacijos darbuotojų veiklą, skiria jiems užduotis.

Mokymų programa:

407220001 Bendrųjų medienos apdirbimo veiklų vykdymas (staliaus). Sandėliuoti medžiagas, ruošinius, surinkimo vienetus ir gaminius, nustatyti medienos rūšis. Paaiškinti saugaus krovinių perkėlimo rankomis ir sandėliavimo taisykles. Išmanyti staliaus darbams reikalingų medžiagų ir gaminių rūšis, savybes, paskirtį. Nustatyti medienos biologinę ir kokybinę rūšį, pagal skiriamuosius bruožus išskirti medienos ydas. Pakrauti ir iškrauti staliaus darbams reikalingas medžiagas, ruošinius, gaminius ir įrangą. Sandėliuoti staliaus darbams reikalingas medžiagas, ruošinius ir gaminius. Instruktuoti žemesnės kvalifikacijos darbuotojus apie krovinių perkėlimo ir sandėliavimo darbų eigą. Prižiūrėti žemesnės kvalifikacijos darbuotojų atliekamus sandėliavimo darbus. Paruošti ir sutvarkyti staliaus darbo vietą. Paaiškinti asmeninių apsaugos priemonių naudojimo svarbą ir tvarką, darbuotojų saugos ir sveikatos, priešgaisrinės saugos, aplinkosaugos reikalavimus. Paaiškinti profesinės rizikos veiksnius, būdus ir priemones rizikai mažinti, juos taikyti. Paaiškinti tvariosios statybos principus. Paruošti staliaus darbo vietą pagal darbuotojų saugos reikalavimus, ergonomikos principus. Sutvarkyti staliaus darbo vietą ir atliekas. Instruktuoti žemesnės kvalifikacijos darbuotojus apie staliaus darbo vietos paruošimo darbų eigą. Prižiūrėti žemesnės kvalifikacijos darbuotojų atliekamus staliaus darbo vietos paruošimo darbus. Skaityti medienos gaminių darbo brėžinius. Paaiškinti techninio brėžinio sudarymo standartus ir pagrindines braižymo taisykles ir būdus. Skaityti medienos gaminių gamybos brėžinius popierine ir skaitmenine forma. Nubraižyti nesudėtingų medienos gaminių gamybos brėžinius ir eskizus rankiniu būdu ir naudojant grafinio vaizdavimo kompiuterines programas. Pakomentuoti duomenis, reikalingus staliaus darbams atlikti, pateiktus statinio skaitmeniniame modelyje. Matuoti, žymėti medieną ir apskaičiuoti žaliavų sąnaudas. Paaiškinti medienos kiekio, reikalingo gaminiui pagaminti, apskaičiavimo būdus. Nustatyti medienos užlaidas ruošiniams. Išmatuoti ir nužymėti medienos ruošinius ir detales. Apskaičiuoti numatytam gaminiui reikalingą medienos kiekį.
407220002 Medienos apdirbimas rankiniais, rankiniais elektriniais ir pneumatiniais staliaus įrankiais. Apdirbti medieną rankiniais staliaus įrankiais. Paaiškinti medienos apdirbimo rankiniais įrankiais technologiją.
Apdirbti medieną skirtingos paskirties rankiniais įrankiais pagal brėžinį. Instruktuoti žemesnės kvalifikacijos darbuotojus apie darbų rankiniais staliaus įrankiais eigą. Prižiūrėti žemesnės kvalifikacijos darbuotojų darbus, atliekamus rankiniais staliaus įrankiais. Apdirbti medieną rankiniais elektriniais ir pneumatiniais staliaus įrankiais. Paaiškinti medienos apdirbimo rankiniais elektriniais ir pneumatiniais įrankiais technologiją. Apdirbti medieną skirtingos paskirties rankiniais elektriniais ir pneumatiniais įrankiais pagal brėžinį. Instruktuoti žemesnės kvalifikacijos darbuotojus apie darbų rankiniais elektriniais ir pneumatiniais staliaus įrankiais eigą.
Prižiūrėti žemesnės kvalifikacijos darbuotojų darbus, atliekamus rankiniais elektriniais ir pneumatiniais įrankiais.
407220003 Medienos apdirbimas pozicinėmis (vieno technologinio veiksmo) staklėmis ir įrenginiais. Apdirbti medieną pozicinėmis (vieno technologinio veiksmo) staklėmis. Paaiškinti medienos apdirbimo vieno technologinio veiksmo staklėmis technologiją. Apdirbti medieną vieno technologinio veiksmo medienos apdirbimo staklėmis pagal brėžinį. Instruktuoti žemesnės kvalifikacijos darbuotojus apie darbų vieno technologinio veiksmo medienos apdirbimo staklėmis eigą. Prižiūrėti žemesnės kvalifikacijos darbuotojų darbus, atliekamus vieno technologinio veiksmo medienos apdirbimo staklėmis. Klijuoti medienos gaminius, naudojant klijavimo įrenginius. Paaiškinti skirtingų medinių elementų klijavimo technologiją. Atlikti projekte numatytą ruošinių klijavimą, naudojant reikalingus klijavimo įrenginius. Instruktuoti žemesnės kvalifikacijos darbuotojus apie darbų, naudojant klijavimo įrenginius, eigą. Prižiūrėti žemesnės kvalifikacijos darbuotojų darbus, atliekamus su klijavimo įrenginiais.
407220004 Darbas CNC medienos apdirbimo centrais. Dirbti 3 ir 4 ašių universaliais CNC medienos apdirbimo centrais. Išmanyti universalių 3 ir 4 ašių CNC medienos apdirbimo centrų programavimo principus.
Paaiškinti medienos apdirbimo naudojant universalius 3 ir 4 ašių CNC medienos apdirbimo centrus technologiją. Parinkti gaminį ir paruošti jo gamybos užduotį universaliam 3 ir 4 ašių CNC medienos apdirbimo centrui. Paruošti darbui universalų 3 ir 4 ašių CNC medienos apdirbimo centrą. Apdirbti medieną pagal paruoštą užduotį, naudojant universalų 3 ir 4 ašių CNC medienos apdirbimo centrą. Instruktuoti žemesnės kvalifikacijos darbuotojus apie darbų, atliekamų su universaliu 3 ir 4 ašių CNC medienos apdirbimo centru, eigą. Prižiūrėti žemesnės kvalifikacijos darbuotojų darbus, atliekamus universaliu 3 ir 4 ašių CNC medienos apdirbimo centru. Dirbti langų ir durų gamybos CNC medienos apdirbimo centrais. Išmanyti langų ir durų gamybos CNC centrų programavimo principus. Paaiškinti langų ir durų gamybos CNC centrais technologiją.
Parinkti langų ir durų elementą ir paruošti užduotį langų ir durų gamybos CNC centrui. Gaminti langų ir durų elementus pagal paruoštą užduotį, naudojant langų ir durų gamybos CNC centrą. Instruktuoti žemesnės kvalifikacijos darbuotojus apie darbų, atliekamų langų ir durų gamybos CNC centrais, eigą. Prižiūrėti žemesnės kvalifikacijos darbuotojų darbus, atliekamus langų ir durų gamybos CNC centrais.
407220005 Staliaus gaminių gaminimas. Gaminti tiesmetrinius gaminius ir kitus interjero elementus. Paaiškinti tiesmetrinių gaminių ir kitų interjero elementų gamybos ir apdailos technologiją.
Pagaminti reikalingus tiesmetrinius gaminius ir kitus interjero elementus pagal brėžinį. Apdailinti reikalingus tiesmetrinius gaminius ir kitus interjero elementus rankiniu ir mechanizuotu būdu. Instruktuoti žemesnės kvalifikacijos darbuotojus apie tiesmetrinių gaminių ir kitų interjero elementų gamybos ir apdailos darbų eigą. Prižiūrėti žemesnės kvalifikacijos darbuotojų darbus, atliekamus gaminant ir apdailinant tiesmetrinius gaminius ir kitus interjero elementus. Gaminti langus, duris, laiptus. Paaiškinti skirtingų tipų medinių langų, durų ir laiptų gamybos, apdailos technologiją. Pagaminti medinių langų, durų ir laiptų konstrukcinius elementus pagal brėžinį. Surinkti skirtingo tipo langus, duris ir kitus staliaus gaminius su rėminiais presais bei rankiniais sraigtiniais veržtuvais. Apdailinti medinius langus, duris, laiptus ir kitus staliaus gaminius rankiniu ir mechanizuotu būdu. Instruktuoti žemesnės kvalifikacijos darbuotojus apie skirtingų tipų medinių langų, durų, laiptų ir kitų staliaus gaminių gamybos ir apdailos darbų eigą. Prižiūrėti žemesnės kvalifikacijos darbuotojų darbus, atliekamus gaminant ir apdailinant langus, duris, laiptus ir kitus staliaus gaminius.
407220006 Staliaus gaminių remontas ir atnaujinimas. Remontuoti ir atnaujinti langus. Paaiškinti langų defektus ir jų remonto technologiją. Atlikti langų remontą. Instruktuoti žemesnės kvalifikacijos darbuotojus apie skirtingų tipų langų remonto darbų eigą. Prižiūrėti žemesnės kvalifikacijos darbuotojų atliekamus langų remonto ir atnaujinimo darbus. Remontuoti ir atnaujinti duris. Paaiškinti durų defektus ir jų remonto technologiją. Atlikti durų remontą. Instruktuoti žemesnės kvalifikacijos darbuotojus apie skirtingų tipų durų remonto darbų eigą. Prižiūrėti žemesnės kvalifikacijos darbuotojų atliekamus durų remonto ir atnaujinimo darbus. Remontuoti ir atnaujinti laiptus ir interjero elementus. Paaiškinti laiptų ir interjero elementų defektus ir jų remonto technologiją. Atlikti laiptų ir interjero elementų remontą. Instruktuoti žemesnės kvalifikacijos darbuotojus apie skirtingų tipų laiptų ir interjero elementų remonto darbų eigą. Prižiūrėti žemesnės kvalifikacijos darbuotojų atliekamus laiptų ir interjero elementų remonto darbus.
307220008 Staliaus gaminių apdaila. Apdailinti staliaus gaminius rankiniu būdu. Apibūdinti staliaus gaminių apdailos medžiagų rūšis ir paskirtį. Apibūdinti apdailai rankiniu būdu naudojamus įrankius, priemones ir jų paskirtį. Apibūdinti rankiniu būdu atliekamos staliaus gaminių apdailos skirtingomis medžiagomis technologiją. Paruošti apdailos medžiagas ir priemones darbui. Paruošti staliaus gaminius apdailai: atlikti glaistymą, šlifavimą ir kitas operacijas. Padengti apdailinamą gaminį apdailos medžiaga. Atlikti tarpines paviršiaus apdirbimo operacijas rankiniu būdu. Apdailinti staliaus gaminius mechanizuotu būdu. Apibūdinti apdailai mechanizuotu būdu naudojamus įrenginius, įrankius ir jų paskirtį. Apibūdinti mechanizuotu būdu atliekamos staliaus gaminių apdailos skirtingomis medžiagomis technologiją. Paruošti apdailos medžiagas ir įrenginius darbui. Paruošti staliaus gaminius apdailai: atlikti mechanizuotą glaistymą, šlifavimą, šakų užtaisymą ir kitas operacijas. Padengti apdailinamą gaminį apdailos medžiaga mechanizuotu būdu. Atlikti tarpines paviršiaus apdirbimo operacijas mechanizuotu būdu.
407320051 Statinio konstrukcijų apdaila medienos gaminiais. Apdailinti konstrukcijas mediniais elementais. Apibūdinti medinių elementų, skirtų apdailai, rūšis, paskirtį, savybes, tokios apdailos įrengimo technologiją ir šios srities naujoves. Atlikti sienų, lubų, fasadų ir kt. apdailą dailylentėmis ir kitokiais tiesiniais gaminiais pagal projekto brėžinius ir technologijos reikalavimus. Instruktuoti žemesnės kvalifikacijos darbuotojus apie konstrukcijų apdailinimo mediniais elementais darbų eigą. Prižiūrėti žemesnės kvalifikacijos darbuotojų atliekamus konstrukcijų apdailinimo mediniais elementais darbus. Kloti parketo ir lentų grindis. Apibūdinti grindų dangų rūšis, savybes, naudojimo sritis ir šios srities naujoves. Paaiškinti parketo ir lentų grindų dangos įrengimo technologijas ir apibūdinti šios srities naujoves. Paruošti grindų dangos pagrindą, įrengti izoliacinius sluoksnius, paklotą, gulekšnius pagal brėžinius. Pakloti medinį vienetinį parketą pagal brėžinius ir gamintojo reikalavimus. Pakloti natūralios medienos, laminato, kompozitinių medžiagų, grindų lentas, parketlentes pagal brėžinius ir gamintojo reikalavimus. Sumontuoti grindjuostes pagal brėžinius ir gamintojo reikalavimus. Atlikti grindų dangos apdailą pagal brėžinius ir gamintojo reikalavimus. Instruktuoti žemesnės kvalifikacijos darbuotojus apie parketo ir lentų grindų įrengimo darbų eigą. Prižiūrėti žemesnės kvalifikacijos darbuotojų atliekamus parketo ir lentų grindų įrengimo darbus.
4000004 Įvadas į darbo rinką. Formuoti darbinius įgūdžius realioje darbo vietoje. Įsivertinti ir realioje darbo vietoje demonstruoti įgytas kompetencijas. Susipažinti su būsimo darbo specifika ir adaptuotis realioje darbo vietoje. Įsivertinti asmenines integracijos į darbo rinką galimybes.

Atsiliepimai:
Kolkas nėra jokių atsiliepimų apie šį kursą.
Parašykite atsiliepimą:





    Mokymų ir kursų temos