Baldžiaus modulinė profesinio mokymo programa (T43072204)

Pradžia » Kursai » Profesiniai kursai » Statybų sektorius » Baldžiaus modulinė profesinio mokymo programa (T43072204)

Tipas: Kursai
Lygis: Kvalifikacijos pavadinimas – baldžius Kvalifikacijos lygis pagal Lietuvos kvalifikacijų sandarą (LTKS) – IV Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kvalifikacijai įgyti: T43072204 – vidurinis išsilavinimas
Baigimo pažymėjimas: Išduodamas
Komepensacija: Užimtumo tarnybos
Kalba: Lietuvių
Trukmė: 113 d. (900 ak. val.)
Organizatorius: Kauno Technologijų Mokymo Centras

Kaina: 3534€

Data

Miestas

Laikas, vieta, komentaras

2024-10-14

Kaune

8.00 Taikos pr. 129, Kaunas

2024-10-21

Kaune

8.00 Taikos pr. 129, Kaunas

2024-10-28

Kaune

8.00 Taikos pr. 129, Kaunas

Programos paskirtis. Baldžiaus modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam baldžiui parengti, kuris gebėtų savarankiškai vykdyti bendrąsias baldų gamybos veiklas, apdirbti medieną rankiniais, rankiniais elektriniais ir pneumatiniais įrankiais, gaminti baldus iš lakštinių medžiagų, gaminti baldus iš masyvinės medienos, gaminti minkštus baldus.

Būsimo darbo specifika. Asmuo, įgijęs baldžiaus kvalifikaciją, galės dirbti baldų gamybos įmonėse arba steigti smulkųjį verslą.
Darbo priemonės: baldų gamybos įrankiai (rankiniai, rankiniai elektriniai ir pneumatiniai įrankiai), staklės, įrenginiai.
Darbo sąlygos: veikla susijusi su rankiniu fiziniu darbu, dirbama patalpose, dirbama kartu su grupe arba individualiai. Dirbant privalu dėvėti darbo drabužius ir visas reikalaujamas asmenines apsaugos priemones.
Baldžius savo veikloje vadovaujasi darbuotojų saugos ir sveikatos, ergonomikos, darbo higienos, priešgaisrinės saugos, aplinkosaugos reikalavimais.

Mokymų programa:

407222222 Bendrųjų baldų gamybos veiklų vykdymas. Sandėliuoti medžiagas, ruošinius, surinkimo vienetus ir gaminius. Apibūdinti saugaus krovinių perkėlimo rankomis reikalavimus ir medžiagų, ruošinių, Surinkimo vienetų ir gaminių sandėliavimo taisykles. Pakrauti ir iškrauti baldžiaus darbams reikalingas medžiagas, ruošinius, surinkimo vienetus ir gaminius laikantis gamintojo reikalavimų ir nepažeidžiant jų kokybės.
Vadovauti žemesnės kvalifikacijos darbuotojams, atliekant sandėliavimo darbus. Paruošti ir sutvarkyti baldžiaus darbo vietą. Apibūdinti darbuotojų saugos ir sveikatos, priešgaisrinės saugos, aplinkosaugos reikalavimus. Apibūdinti baldžiaus darbo vietos, darbo priemonių, įrangos paruošimą ir sutvarkymą vadovaujantis ergonomikos reikalavimais. Paruošti baldžiaus darbams reikalingas darbo priemones, įrangą, inventorių, įrankius ir darbo vietą vadovaujantis darbuotojų saugos ir sveikatos, ergonomikos reikalavimais. Vadovauti žemesnės kvalifikacijos darbuotojams, paruošiant ir sutvarkant darbo vietą. Skaityti baldų gamybos darbo brėžinius. Apibūdinti brėžinio sudarymo standartus ir braižymo taisykles. Nubraižyti nesudėtingų baldų brėžinius ir eskizus rankiniu būdu ir naudojant grafinio vaizdavimo kompiuterines programas. Nustatyti masyvinės medienos ir lakštinių medžiagų kokybinę rūšį. Apibūdinti masyvinės medienos biologines rūšis ir baldų gamyboje naudojamos lakštines medžiagas, jų sudėtį, savybes. Nustatyti masyvinės medienos biologines rūšis ir lakštinių medžiagų kokybę ir ydas. Matuoti, žymėti ruošinius ir apskaičiuoti žaliavų sąnaudas. Apibūdinti baldų ruošinių ir detalių matavimo ir žymėjimo įrankius, elektroninius matavimo stendus. Žymėti baldų ruošinius ir detales pagal darbo brėžinius arba eskizus. Apskaičiuoti žaliavų sąnaudas konkretiems ruošiniams, gaminiams.
407222223 Medienos apdirbimas rankiniais, rankiniais elektriniais ir pneumatiniais įrankiais. Apdirbti medieną rankiniais ir rankiniais elektriniais įrankiais. Apibūdinti rankinius ir rankinius elektrinius baldžiaus įrankius. Paruošti darbui rankinius ir rankinius elektrinius baldžiaus įrankius. Atlikti medienos apdirbimo operacijas rankiniais ir rankiniais elektriniais baldžiaus įrankiais. Vadovauti žemesnės kvalifikacijos darbuotojams, atliekant darbus rankiniais ir rankiniais elektriniais baldžiaus įrankiais. Apdirbti medieną pneumatiniais įrankiais. Apibūdinti pneumatinius baldžiaus įrankius ir darbų technologiją. Atlikti medienos apdirbimo operacijas pneumatiniais baldžiaus įrankiais. Vadovauti žemesnės kvalifikacijos darbuotojams, atliekant darbus pneumatiniais baldžiaus įrankiais.
407222224 Baldų gamyba iš lakštinių medžiagų. Pjaustyti lakštines medžiagas baldams gaminti. Apibūdinti lakštinių medžiagų pjaustymo pozicines ir formatines kompiuterinio valdymo stakles bei kreivalinijinio ruošinių frezavimo universalias kompiuterinio valdymo stakles ir pjovimo įrankius darbui. Paruošti lakštinių medžiagų pjaustymo pozicines ir formatines kompiuterinio valdymo bei kreivalinijinio ruošinių frezavimo universalias kompiuterinio valdymo stakles, pjaustymo ir pjovimo įrankius darbui. Supjaustyti lakštines medžiagas pagal brėžinius. Vadovauti žemesnės kvalifikacijos darbuotojams, atliekant darbus su lakštinių medžiagų pjaustymo ir frezavimo staklėmis. Atlikti antrines lakštinių medžiagų ruošinių apdirbimo operacijas. Apibūdinti antrines lakštinių medžiagų ruošinių apdirbimo stakles, jų valdymą, pjovimo įrankius.
Apdirbti naudojant antrines lakštinių medžiagų apdirbimo stakles. Vadovauti žemesnės kvalifikacijos darbuotojams, atliekant antrines lakštinių medžiagų ruošinių apdirbimo operacijas. Surinkti baldus iš lakštinių medžiagų. Apibūdinti korpusinius baldus ir naudojamą furnitūrą. Surinkti baldų vienetus (stalčius, korpusus) iš atskirų detalių ir baldus iš vienetų. Parinkti ir sumontuoti baldų furnitūrą. Vadovauti žemesnės kvalifikacijos darbuotojams, surenkant baldus iš lakštinių medžiagų.
407222225 Baldų gamyba iš masyvinės medienos. Pjaustyti masyvinę medieną baldams gaminti. Apibūdinti medienos pjaustymo staklių rūšis ir jomis atliekamas operacijas. Paruošti darbui medienos pjaustymo stakles ir pjovimo įrankius. Pjaustyti masyvinę medieną diskinėmis, juostinėmis staklėmis. Vadovauti žemesnės kvalifikacijos darbuotojams, atliekant masyvinės medienos pjaustymą diskinėmis, juostinėmis staklėmis. Atlikti antrines masyvinės medienos ruošinių baldams gaminti paruošimo operacijas. Apibūdinti antrines masyvinės medienos apdirbimo stakles, pjovimo įrankius ir klijavimo įrenginius. Paruošti darbui antrines masyvinės medienos apdirbimo stakles, pjovimo įrankius ir klijavimo įrenginius. Apdirbti medieną obliavimo, gręžimo, frezavimo, tekinimo, šlifavimo, kalibravimo ir kitomis antrinio apdirbimo staklėmis ir klijuoti baldų detalių ruošinius. Vadovauti žemesnės kvalifikacijos darbuotojams, atliekant darbus antrinėmis masyvinės medienos apdirbimo staklėmis, pjovimo įrankiais. Surinkti baldus iš masyvinės medienos ruošinių. Apibūdinti baldų rūšis iš masyvinės medienos. Gaminti minkštųjų baldų rėmus ir karkasus. Surinkti grotelinius, korpusinius baldus, montuojant baldų furnitūrą. Vadovauti žemesnės kvalifikacijos darbuotojams, atliekant baldų surinkimą ir furnitūros montavimą. Gaminti pintus baldų elementus. Apibūdinti baldų pynimo medžiagas ir pynimo darbų technologiją. Paruošti baldų pynimo medžiagas ir įrankius. Pinti baldų elementus. Vadovauti žemesnės kvalifikacijos darbuotojams, atliekant pintų baldų gamybą.
407222226 Minkštųjų baldų gamyba. Pjaustyti minkštinamąsias, apmušimo ir papildomas minkštųjų baldų gamybos medžiagas. Apibūdinti minkštų baldų gamybai naudojamas minkštinamąsias, apmušimo, papildomas medžiagas ir pjaustymo įrenginius. Paruošti darbui minkštinamųjų, apmušimo ir papildomų medžiagas, pjaustymo įrenginius ir pjovimo įrankius. Pjaustyti poroloną ir apmušimo medžiagas į detales.
Vadovauti žemesnės kvalifikacijos darbuotojams, atliekant minkštinamųjų, apmušimo ir papildomų minkštųjų baldų gamybos medžiagų pjaustymą. Formuoti ir klijuoti minkštinamąsias ir papildomas minkštųjų baldų gamybos medžiagas. Apibūdinti minkštų baldų karkasų, rėmų ir minkštinamųjų, paklotinių, papildomų medžiagų formavimo etapus. Gaminti minkštus elementus. Vadovauti žemesnės kvalifikacijos darbuotojams, atliekant minkštinamųjų, apmušimo ir papildomų minkštųjų baldų gamybos medžiagų formavimą ir klijavimą. Surinkti ir apmušti minkštuosius baldus. Apibūdinti minkštų baldų surinkimui naudojamas medžiagas ir technologinį procesą. Surinkti baldus, montuojant furnitūrą ir tvirtinant dekoratyvines detales. Vadovauti žemesnės kvalifikacijos darbuotojams, atliekant minkštųjų baldų surinkimą ir apmušimą.
407222227 Baldų remontas. Parinkti baldų remontui reikalingas medžiagas ir apskaičiuoti remonto sąnaudas. Apibūdinti baldų remonto rūšis, naudojamas medžiagas ir priemones. Paskaičiuoti remonto medžiagas. Taisyti baldų mechaninius defektus. Apibūdinti gaminio būklę. Remontuoti baldų jungtis ir konstrukcinius elementus bei pažeistas detales. Taisyti baldų apdailos defektus. Apibūdinti apdailinių paviršių defektus ir remonto medžiagas. Remontuoti apdailinius paviršius.
407222228 Baldinių medžiagų siuvimas. Sukirpti baldines medžiagas. Apibūdinti sukirpimo, įrangą, įrankius, priemones ir medžiagas. Atlikti baldinių medžiagų sukirpimą pagal techninę gaminio dokumentaciją.
Nustatyti kerpamų medžiagų defektus. Paruošti baldinių medžiagų detales. Apibūdinti siuvimo technologinę įrangą, įrankius, baldinių medžiagų detalių apdorojimo technologines operacijas.
Paruošti siuvimo įrangą darbui ir baldinių medžiagų detales pagal schemas. Jungti atskiras baldinių medžiagų detales į gaminį. Apibūdinti jungiamąsias, kraštų apdorojimo ir apdailos mašinines siūles, jų siuvimo technologiją. Sujungti detales į gaminį pagal jungimo technologines sekas. Atlikti baigiamuosius baldinių medžiagų siuvimo darbus. Apibūdinti gaminio baigiamuosius apdailos darbus ir drėgminio šiluminio apdorojimo įrangos paskirtį, taikymo galimybes. Atlikti gaminio baigiamuosius apdailos darbus.
407222229 Kietųjų baldų apdaila. Apdailinti kietuosius baldus rankiniu būdu. Apibūdinti darbuotojų saugos ir sveikatos, higienos reikalavimus atliekant kietų baldų apdailos darbus, bei paviršiaus apdailos dangų tipus ir apdailos medžiagas. Paruošti medienos gaminių paviršius ir medžiagas apdailai. Atlikti baldų detalių beicavimą, gruntavimą, dažymą, lakavimą rankiniais apdailos įrankiais. Vadovauti žemesnės kvalifikacijos darbuotojams, atliekant kietųjų baldų apdailą rankiniu būdu. Apdailinti kietuosius baldus mechanizuotu būdu. Apibūdinti medžiagas, paviršius, įrenginius ir įrankius apdailinimo procesams. Paruošti medžiagas, paviršius, įrenginius ir įrankius apdailinimo procesams. Atlikti baldų detalių beicavimą, gruntavimą, dažymą, lakavimą įvairaus tipo purkštuvais. Vadovauti žemesnės kvalifikacijos darbuotojams, atliekant kietųjų baldų apdailą mechanizuotu būdu.
4000004 Įvadas į darbo rinką. Formuoti darbinius įgūdžius realioje darbo vietoje. Įsivertinti ir realioje darbo vietoje demonstruoti įgytas kompetencijas. Susipažinti su būsimo darbo specifika ir adaptuotis realioje darbo vietoje. Įsivertinti asmenines integracijos į darbo rinką galimybes.

Atsiliepimai:
Kolkas nėra jokių atsiliepimų apie šį kursą.
Parašykite atsiliepimą:





    Mokymų ir kursų temos