Alergenai ir jų rizikos valdymas maisto grandinėje

Pradžia » Kursai » Apskaita ir finansai » Buhalterio kursai » Alergenai ir jų rizikos valdymas maisto grandinėje

Tipas: Seminarai, konferencijos
Baigimo pažymėjimas: Išduodamas
Užimtumo tarnyba: Nefinansuoja
Kalba: Lietuvių
Trukmė: 6 ak. val.
Organizatorius: UAB VR Trading

Kaina: 149€

Data

Miestas

Laikas, vieta, komentaras

2024-05-10

Kaune

10 val. seminaro pradžia, VICTORIA hotel Kaunas, adresu: Miško g. 11, LT-44321 Kaunas

Seminaru siekiama suteikti visapusiškų teorinių bei praktinių žinių apie alergenų rizikos valdymą maisto tvarkymo procesuose, teisinį reglamentavimą, įtaką maisto produktų saugai, apie alergenų tyrimo metodus, praktiškai išanalizuoti laboratorinių tyrimų protokolų pavyzdžius, suprasti ir mokėti atlikti tyrimų rezultatų interpretavimą ir vertinimą.
Seminaro metu dalyviai įgytas žinias galės pritaikyti darbinėje praktikoje siekiant užtikrinti saugių ir kokybiškų maisto produktų tiekimą į rinką: vertinti maisto alergenų riziką savo darbo aplinkoje, sukurti tinkamą alergenų politiką, procesus ir komunikacijos priemones, procedūras maisto saugos valdymo sistemose, kad nustatyti ir įgyvendinti saugius praktikos metodus savo darbo vietoje. Įgalinti atitiktį tarptautinių standartų maisto alergenų aspektams.

Mokymų programa:

Dienotvarkė:
9:30 – 10:00 Registracija
10:00 – 11:00 Maisto alergenų pavojaus ir rizikos maisto grandinėje įvertinimas ir valdymas.
Pasaulinė alergenų valdymo geroji praktika ir atitiktis tarptautinių standartų aspektams.
Alergenų valdymas ir kontrolės įgyvendinimas organizacijoje. Maisto saugos valdymo sistemų, įskaitant būtinąsias programas ir RVASVT, vaidmuo kontroliuojant ir valdant alergenus maisto grandinėje.
Alergenų valdymo procedūros, įskaitant:
• šaltinių nustatymą, specifikacijų, tiekėjų ir tiekėjų peržiūrą
• pavojų analizę, įvykių plano parengimą – rizikos įvertinimą
• gamybos planavimą
• naujų produktų projektavimą
• sandėliavimo taisykles
• veikimo taisyklių alergenų nustatymas
• plovimas ir valymas
• personalo mokymas
11:00 – 11:15 Pertrauka
11:15 – 12:00 Valymo ir dezinfekcijos procesų patvirtinimas:
• valymo procesų įteisinimas – „blogiausio atvejo“ projektavimas
• valymo patvirtinimo priimtinumo kriterijų nustatymas
• tam tikro produkto priimtino alergeninio užterštumo lygio įvertinimas
Maisto alergijų incidentų valdymas ir prevencija.
Maisto alergenų valdymo procedūrų įteisinimo ir tikrinimo principai.
12:00 – 13:00 Pietų pertrauka
13:00 – 15:00
Alergenai maisto pramonėje – grėsmės ir teisiniai aspektai.
Alerginės medžiagos – mokslinis kontekstas: alergenai maisto produktuose ir jų perdavimo principas.
Alergenų kontrolė: nuo tiekėjo iki gatavo produkto.
Maisto produktuose esančių alergenų tyrimai. Praktinis mėginių ėmimas, tyrimo metodai ir analizė. Tyrimų rezultatų vertinimas, interpretavimas.
Diskusija. Klausimai - atsakymai

Atsiliepimai:
Kolkas nėra jokių atsiliepimų apie šį kursą.
Parašykite atsiliepimą:





    Mokymų ir kursų temos