PRIEŠUŽDEGIMINĖ MITYBA: MOKSLU GRĮSTAS POŽIŪRIS Į UŽDEGIMŲ KONTROLĘ

Pradžia » Kursai » Profesiniai kursai » Mokymai medicinos darbuotojams » PRIEŠUŽDEGIMINĖ MITYBA: MOKSLU GRĮSTAS POŽIŪRIS Į UŽDEGIMŲ KONTROLĘ

Tipas: Kursai
Baigimo pažymėjimas: Išduodamas
Komepensacija: Nekomepensuojama
Kalba: Lietuvių
Trukmė: 2 ak. val.
Organizatorius: Žinių Laboratorija Empatija

Kaina: 15€

Data

Miestas

Laikas, vieta, komentaras

2024-09-26

Internetu

Pradžia – 10.00 val.

Programa yra registruota METAS ir suderinta su SAM Higienos instituto Kompetencijos centru. Išduodami 2 kvalifikacinių val. elektroniniai PAŽYMĖJIMAI tinkami licencijai pratęsti: gydytojai (visos profesinės kvalifikacijos), bendrosios praktikos slaugytojai (visos profesinės kvalifikacijos), slaugytojų padėjėjai, akušeriai, ergoterapeutai, kineziterapeutai, gydomojo masažo specialistai, medicinos psichologai, paramedikai, skubios medicinos pagalbos paramedikai, medicinos biologai, biomedicinos technologai, logoterapeutai, vaistininkai (visos profesinės kvalifikacijos), išplėstinės praktikos vaistininkai, farmakotechnikai (visos kvalifikacijos), odontologai (visos kvalifikacijos), gydytojo odontologo padėjėjas, burnos higienistai, dietistai, gyvensenos medicinos specialistai, medicinos genetikai.

MOKYMŲ TURINYS:

Šiuose mokymuose bus pristatyta ir išsamiai aptarta, kaip tinkamai subalansuota mityba gali veikti uždegiminius kūno procesus, kurie dažniausiai tampa lėtinių ligų veiksniu. Bus analizuojami naujausi moksliniai tyrimai, kurie parodo, kaip tam tikri maisto produktai gali mažinti uždegiminių procesų aktyvumą organizme. Lektorė išsamiai aptars penkias geriausiai ištirtas priešuždegimines dietas, jų privalumus ir trūkumus bei jų taikymo praktikoje galimybes.

Paskaita skirta medikų bendruomenei, siekiančiai gilinti žinias apie mitybos ir uždegimų sąsajas, bei praktikuoti savo gyvenime bei taikyti įrodymais pagrįstas žinias kasdieniame darbe.

Mokymų programa:

MOKYMŲ PROGRAMA:

– Mitybos samprata. Subalansuoto maisto svarba sveikatos stiprinimui. Pagrindiniai sveikos mitybos principai ir taisyklės.
– Mitybos poveikis uždegiminiams kūno procesams.
– Maisto produktai mažinantysi uždegiminių procesų aktyvumą organizme.
– 5 priešuždegiminės dietos, jų privalumai, trūkumai, taikymas praktikoje.
– Dažniausiai pasitaikančios klaidos formuojant mitybos planą.
– Individualizuotas požiūris į priešuždegiminę mitybą bei jo įtaka padedant išvengti sveikatos problemų bei gerinant pacientų gyvenimo kokybę.
– Klausimai, atsakymai, diskusija.

LEKTORĖ: RITA ŠILENSKIENĖ – dietistė, įgijusi dietetikos specialybės bakalauro laipsnį Vilniaus kolegijoje. Sveikos gyvensenos ir verslo profesinis bakalauras SMK kolegijoje; subalansuotos mitybos ekspertė, Lietuvos dietistų asociacijos narė, sveikos gyvensenos motyvatorė, sveikatai palankių receptų knygų autorė, TV laidų apie sveikatą dalyvė. Jau daugiau nei dešimt metų vedanti seminarus ir konsultacijas įvairaus amžiaus žmonėms sąmoningo maitinimosi ir ligų prevencijos temomis.

Atsiliepimai:
Kolkas nėra jokių atsiliepimų apie šį kursą.
Parašykite atsiliepimą:





    Mokymų ir kursų temos